fbpx

З 1 жовтня паспорти прикарпатцям видаватимуть у ЦНАПах

Суспільство 13:55, 19.09, 2014

Отримати паспорти, реєструватися за місцем прописки, чи навпаки – зніматися з реєстрації, вклеювати фото у паспорт тепер українці будуть у центрах надання адміністративних послуг. Всі необхідні довідки опрацьовуватиме, як і раніше, міграційна служба.

Таке нововведення в Україні почне діяти з першого жовтня. Фахівці кажуть, населення змін фактично не відчує. Позаяк для людей зміниться лише організація, до котрої подаватимуть документи. А от що стосується порушників, то їм клопоту додасться. В першу чергу це відчують ті, хто не дотримується термінів оформлення документів, інформує ТРК "Вежа".

У ЦНАПі кажуть, адміністратори наразі проходять відповідне навчання у міграційній службі. Втім, до нововведення готові. Мовляв, ще з минулого року аналогічною роботою займаються з приватним сектором, ЖКГ та ОСББ.

Не варто перейматися людям і тим, що зміна видачі документів вплине на їх вартість. Керівник Івано-Франківського ЦНАПу запевняє, 95% усіх пропонованих нині центром послуг – безоплатні. Розмір інших – мінімальний. До прикладу, менше гривні коштуватиме оформлення прописки за новим місцем проживання. Зняття з реєстрації – безкоштовне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: