fbpx

На закритій нараді в Івано-Франківській ОДА говорили про оголошення загальної мобілізації вже у понеділок

Суспільство 19:57, 18.07, 2014

Як повідомляють прикарпатські ЗМІ з посиланням на власні джерела, з понеділка в Україні розпочнеться загальна мобілізація.

Відповідні вказівки після четвергового засідання РНБОУ отримали обласні військові комісаріати та державні адміністрації, інформує ”Галка”.

Зокрема, в Івано-Франківську заплановано мобілізувати близько 1200 осіб.

Також, як стало відомо КУРСу, на закритій нараді в Івано-Франківській облдержадміністрації, де були зібрані усі голови райдержадміністрацій, був доведений план мобілізації для Івано-Франківської області. За інформацією КУРСу, на 23 липня з Надвірнянського району мають мобілізувати 780 чоловік. 

Зараз ця інформація доведена до сільських голів.

Про мобілізацію сьогодні йшлося і на закритій нараді у міського голови Калуша Ігоря Насалика, пишуть ”Вікна”.

За їхньою інформацією, з Калуша мають мобілізувати 1400 людей, з яких сформують 5 загонів-рот. Також посадовець озвучив на нараді за участі двох сотень присутніх місця зберігання зброї.

Проте, як повідомили “Вікнам” у Калуському райвійськкоматі, наразі ніякої інформації про загальну мобілізацію тут не отримували. Військового комісара на нараді у міського голови не було.

До тогож, активіст Андрій Іваницький у мережі Фейсбук повідомив про те, що в селещі Старі Богородчани розносять повістки. Від району потрібно 1500 чоловік, але на медкоміссію, – зазначає Андрій.

Нову хвилю мобілізації оголосять найближчим часом, інформують ”Вести”.

Найближчим часом Президентом Петром Порошенком може бути прийнято рішення про часткову мобілізацію. Про це виданню стало відомо від джерел у силових структурах.

"Вчора на засіданні РНБО обговорювалося питання про часткову мобілізацію. Вона потрібна для того, щоб провести ротацію військових, які зараз знаходяться в зоні АТО", – розповіло нам джерело. Але остаточного рішення з мобілізації поки що не прийнято.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: