fbpx

З ребрендингом та оновленим складом Франківський драмтеатр розпочне 79-й театральний сезон. ФОТО

Культура 13:37, 21.09, 2017

1 жовтня в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Франка розпочнеться 79-й театральний сезон.

До нового театрального сезону тут провели ребрендинг та оновили трупу.

За словами керівника Ростислава Держипільського, вирішили ввести новий логотип та стиль, за якими франківський драмтеатр пізнаватимуть в Україні та світі. Автором проекту стала львівська дизайнера Ольга Марусин. Перед нею поставили завдання зламати всі стереотипи, орієнтуватися на європейський театр і при цьому не відходити від наших традицій. Офіційна назва театру залишиться у документах, але вирішили відштовхуватися від "народної" назви "Франківський драмтеатр".

1

У театрі оновився склад трупи. З 5 по 8 вересня відбувся конкурс на заміщення вакантних посад.

"Дуже сильно наш колектив оновився і у керівному, і у творчому складі,  розповів Ростислав Держипільський. – Ми не хочемо деградувати, ми рухаємося вперед Тому наша команда оздоровлена і оновлена".

Контракти підписані з 31 особою, у тому числі з 14 молодими акторами. Більшість із нових акторів – випускники нашого Інституту мистецтв, однак були заявки і з інших областей. 

2

Наймолодшим актором став 20-річний Артем Кльондер, який наважився переїхати до Івано-Франківська з Києва.

3

Новим заступником директора став Андрій Катрич, з яким Держипільський познайомився під час проведення цьогорічного фестивалю "Порто Франко".

4

Художнім керівником театру стала Олеся Головач з Києва. Вона вже раніше створила костюми до неоопери-жах "Hamlet"  та вистави "Пристрасті Тіля".

"Цей театр має своє обличчя, свій характер. У цьому його унікальність і великий плюс",  зазначила Олеся Головач.

5

Проте у новопризначеного худкерівника не буде можливості переїхати до Івано-Франківська протягом першого року, оскільки вже запланований щільний графік гастролей з іншими театрами. Команда поставилась до цього з розумінням.

Новопризначений головний диригент театру Богдан Ткачук повністю оновив оркестр. За його словами, більшість хороших музикантів працюють переважно за кордоном, однак до Івано-Франківська йому вдалося запросити найкращих.

А з артистами балету контракти цього разу не укладали. На переконання Ростислава Держипільського, справжні актори драми повинні вміти і танцювати, і співати, і все робити на сцені. Тому до складу його театральної трупи потрапили найкращі.

1 жовтня першою глядачам покажуть виставу Ореста Пастуха "За двома зайцями".

Окрім цього, готуються нові постановки: за п’єсою І. Жаміака "Людина, яка платить" (реж. Орест Пастух), за романом Е. М. Ремарка "На Західному фронті без перемін" (реж. Олексій Гнатковський) та за п’єсою В. Винниченка "Закон" (реж. Ростислав Держипільський).

Окрім цього, Держипільський планує поставити ще одну виставу у підвалі драмтеатру – шекспірівську "Ромео і Джульєтта" в новій інтерпритації.

За словами керівника, наразі у франківського театру багато планів. На численні запрошення на фестивалі доводиться інколи відмовляти у гастролях. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: