fbpx

З Різдвяним духом: владика Володимир побажав франківцям бути дітьми Божими. ВІДЕО

Суспільство 09:57, 07.01, 2019

В архікатедральному соборі Святого Воскресіння УГКЦ в Івано-Франківську відбулася Різдвяна Літургія, яку очолив владика Володимир Війтишин.

У Різдвяному посланні архієпископ і митрополит Володимир Війтишин наголосив, що Різдво – це не тільки звичаї і обряди, в т. ч. церковні, а насамперед душевні переживання, які супроводжують це свято.

"Сьогодні все говорить нам про прихід на світ Божого Сина: спільний Свят-вечір, церковні богослужіння насичені радісними різдвяними співами й колядками, святково прибрані помешкання з ялинкою, дідухом, а може, ще подекуди й із сіном на столі чи соломою на підлозі. Ми поринаємо у неповторну атмосферу Різдва.

Але справжнє святкування Різдва Господа нашого Ісуса Христа – це не тільки спогади з нашого дитинства, не тільки звичаї та коляди. Це найперше наше особисте душевне переживання таємниці приходу Бога у людському тілі на світ, щоб його спасти", – сказав владика у Різдвяному посланні вірним. 

На цей рік владика Війтишин побажав бути відкритими на Слово, а наші блаженні нехай допомагають укріпитися у вірі.

"Не ховайте цю віру десь далеко у закутках свого серця, а за прикладом наших блаженних будьте ревними місіонерами у сьогоднішньому споживацькому та егоїстичному світі. Живімо та працюймо так, щоб Ісус не був змушений блукати по стайнях, а знав, що напевно матиме дах над головою. І коли Він постукає, хтось Йому обов’язково відчинить.

Нехай у ваші родинні домівки, місця вашої праці, для всієї нашої багатостраждальної Батьківщини України Боже дитя, народжене у Вифлеємі, у своїх маленьких руках приносить дар надії на мир. Нехай цьогоріч згасне вогнище незгоди та зросте бажання пошуку мирного вирішення такої тривалої війни на Сході України", – привітав архієрей прикарпатців.

Під час сьогоднішньої Різдвяної літургії, яка відбулася в головному храмі Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, владика Володимир продовжив ці настанови і наголосив, що ми маємо відкрити серце до можливості стати дітьми Божими – прийняти Христа, відчути Спасителя і завдяки цьому переживанню наблизитися до чеснот у своєму житті.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: