fbpx

З вересня бойовики просунулися на 70 км і планують захопити ще 6 стратегічних об'єктів, – генерал

Політика 18:19, 17.11, 2014

На Донбасі бойовики просунулися на 20-30 км, а в деяких місцях - на 70 км від лінії розмежування, що встановлювалась Мінським протоколом від 5 вересня. Крім того, російсько-терористичні війська планують захопити ще як мінімум 6 стратегічних об’єктів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж сьогодні на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"По ряду напрямків бойовики просунулись на 20-30, а в деяких місцях на 70 км від лінії розмежування на 5 вересня – це реальне захоплення", – зазначив він.

"Ми знаємо плани Росії та бойовиків про захоплення нових стратегічних об’єктів – це аеропорт в Донецьку, населені пункти Піски, Авдіївка, Щастя, Дебальцеве, Маріуполь – вони під прицілом бойових російських структур",  додав Маломуж.

"Весь минулий тиждень відбувалося постачання бойовою технікою – "Градами", "Тюльпанами", БТРами, та новими контингентами спецназу",  повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська "народні республіки". РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

20 вересня в Мінську за підсумками Тристоронньої зустрічі контактної групи з врегулювання кризи в Україні було підписано меморандум, що складається з 9 пунктів, у яких міститься заборона на застосування всіх видів зброї та ведення наступальних дій.

Згідно з меморандумом, протиборчі сторони зобов'язуються відвести свою важку військову техніку від умовної лінії фронту на 15 км кожна. Уздовж всієї російсько-українського кордону працюватиме спостережна місія ОБСЄ.

Першої домовленості про припинення вогню було досягнуто 5 вересня також у Мінську.

Однак на сході України і бойовики, і російські військові продовжують обстрілювати мирне населення і сили АТО.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: