fbpx

За бійку між учнями на уроці у Коломиї засудили вчителя трудового навчання

Суспільство 14:21, 28.09, 2015

Вчителя Замулинецького НВК звинуватили в неналежному виконанні професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх. Днями Коломийський міськрайонний суд виніс вирок у справі.

27 березня цього року вчитель залишив дітей 6-Б класу без нагляду: директор НВК доручив йому полагодити лавку в актовому залі. Діти отримали від викладача завдання самостійно вивчити розділ з підручника. Тим часом у класі сталася бійка: за намовлянням старших школярів кілька учнів побили свого однокласника. Хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму із струсом головного мозку.

Вчитель провину визнав і розкаявся, просив суворо його не карати. Суд кваліфікував дії підсудного за ст. 137 ч. 1 КК України як "неналежне виконання професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого".

Вчителя визнали винним і призначили покарання у вигляді штрафу на суму 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: