fbpx

За два роки 26% франківців давали хабар представникам місцевої влади

Політика 08:45, 12.04, 2017

72% іванофранківців вважають, що в місті є проблема корупції на рівні міської влади. Про це йдеться у третьому всеукраїнському муніципальному опитуванні Соціологічної групи "Рейтинг", зокрема у блоці питань "Корупція на місцевому рівні".

За результатами опитування, протягом останніх двох років 26% франківців давали хабар представникам місцевої влади за отримання послуги чи документа, 55% – за цей час ні разу не давали хабарів.

1

20% мешканців Івано-Франківська вважають, що протягом останнього року корупція на рівні місцевої влади зменшилася, 12% – вважають, що збільшилася, 43% – не змінилася.

2

42% опитаних вважають, що корупція на місцевому рівні менша, ніж у державі загалом, 5% – вважають її більшою.

Також 22% опитаних вважають, що міський голова докладає зусиль до боротьби з корупцією, 26% – вважає, що він цього не робить.

3

На думку 40% опитаних, найбільш ефективним методом боротьби з корупцією є максимальне спрощення дозволів та довідок; 24% вважають, що місцева влада не здатна побороти корупцію, бо це компетенція центральної влади; 23% – думають, що корупцію може подолати відкриття бюджетів міста для громадськості; стільки ж вважають, що для подолання корупції необхідно збільшити вплив громадськості на призначення керівників правоохоронних органів та суддів.

На думку 22% франківців, органи місцевої влади та правоохоронці мають періодично публічно звітувати про боротьбу з корупцією; 18% думають, що зменшити корупцію можна за допомогою відкритих конкурсів на керівні посади; ще 18% відповіли, що зменшити корупцію можна через журналістські розслідування та акції протестів.

4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: