fbpx

За економію електрики та газу франківці отримають грошові компенсації. ВІДЕО

Суспільство 16:30, 14.08, 2018

Енергоефективний кешбек – за економію електрики та газу франківці отримуватимуть гроші. Все це в рамках державної програми монетизації частини зекономлених житлових субсидій.

В Івано-Франківському міському департаменті соціальної політики кажуть, що, до прикладу, за 100 кубів зекономленого газу можна отримати до 700 грн економії, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

Однак, за словами директора міського департаменту соцполітики Василя Семанюка, на економію також встановлені ліміти.

"Що стосується світла, то сума компенсації може буте не більше еквіваленту 150 кВт, тобто 135 грн – максимальна сума, яка може бути відшкодована, незалежно від того, скільки людина зекономила. Навіть якщо людина зекономила 200 м³ газу, чи 300, чи 1000, то все одно отримає повернення коштів лише за 100 м³",  пояснив Семанюк. 

Це стосується лише тих енергоносіїв, які використовуються для опалення житла. Чиновники кажуть, що зараз в Івано-Франківську є більш як 11 тисяч заощадливих мешканців. Їм усім відправили повідомлення про можливість відшкодування коштів. Однак наразі відгукнулись лише 3 тисячі.

Процес оформлення заяви доволі простий і не вимагає оформлення документів чи довідок. Якщо цього не встигнуть зробити до 1 вересня через об'єктивні причини (захворювання членів сім'ї, тощо), то можна буде звернутися до 1 листопада, але у такому випадку заяву буде розглядати комісія, а заявник має підтвердити причину затримки подачі заяви документально (додати довідку лікаря тощо).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: