fbpx

За фактом незаконного видобутку мінеральних вод на Прикарпатті розпочато кримінальне провадження

Суспільство 18:25, 03.06, 2014

Прокуратура Рогатинського району виявила, що працівники підприємства "Геотехнологія", не маючи дозволу на користування надрами, проводили видобування мінеральних природно-столових підземних вод з джерела №1 Воронівського родовища.

Прокуратурою Рогатинського району проведено перевірку в Липівській сільській раді та ПП "Геотехнологія" щодо дотримання природоохоронного законодавства у сфері охорони надр.

Як повідомили "КУРСу" у прес-службі обласної Прокуратури, встановлено, що службові особи вказаного підприємства, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, проводили видобування мінеральних природно-столових підземних вод, які належать до корисних копалин загальнодержавного значення, з джерела № 1 Воронівського родовища.

Так, впродовж чотирьох місяців підприємство незаконно видобуло для подальшої реалізації понад 16 тисяч кубометрів мінеральної води. За цим фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Наразі встановлюється сума завданих збитків. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: