fbpx

За фактом падіння дівчинки з моста в Калуші порушили кримінальне провадження

Суспільство 11:26, 06.06, 2019

За фактом падіння дитини з мосту Калуська поліція відкрила кримінальне провадження – за порушення трудового законодавства. Це дасть змогу знайти винного у тому, що сталося.

КУРС писав, що у вівторок, 4 червня, під вечір у центрі Калуша дитина впала з моста біля перехрестя вулиць Дзвонарська – Сівецька – проспект Лесі Українки, разом із пошкодженими перилами.

Анастасія Федоришин розповідає, що з двома донечками зупинилася на мості, щоб подивитись на качок, інформує UA:Карпати. Жінка розповідає про інцидент:

"Старша дочка стояла з правої сторони, біля неї стояла менша. Ми зі старшою донечкою розмовляли, вона питала щось про качок, в той момент я помічаю, що менша дитина наближається ближче до перил, я кричу: "Не чіпайте перила!". Доля секунди – і перила летять, а дитина разом з ними. Дочка плакала, на голові одразу було видно гематому, в ротику була кров. Вона впала біля річки, там була невеличка виїмка і зверху були перила. Збоку, буквально сантиметрів 5-10, була рівна земля".

Зараз Міланка почувається краще, на пальцях показує, скільки в річці було качок. Дитина перебуває в лікарні.

Василь Підлісний, завідувач відділення інтенсивної терапії дитячої лікарні, каже, що струсу мозку в дитини немає. У дитини забійна рана лобної ділянки. Її обстежили травматологи, хірурги, зроблено УЗД, рентген черепа, проводилась інфузійно-дезинтикаційна терапія. Дитина під динамічним спостереженням у відділенні інтенсивної терапії.

Любов Васильєва, очевидиця події, розповідає, що в цей час йшла з подругою на протилежній стороні мосту: 

"Я повернулася і побачила, як щось падає у воду. Я думала, що це або сумка, або якийсь предмет. Потім закричала жінка, ми підбігли, чоловік кинувся рятувати вниз, бо поручня уже не було. В той час людей на вулиці було дуже мало, і я тоді почала зупиняти машини. Машини зупинялися, вийшли шофери, допомогли підняти поручні, і мама дівчинки витягнула її за ноги".

Працівники Калушавтодору відновлюють перила. Головний інженер підприємства Віктор Масляк розповідає, що мости, які в них на балансі, обстежують щороку. Роблять це наочно, адже на інше не мають ні ліцензії, ані приладів.

"Замовили кран, виставили перила наверх, і зараз робиться монтаж перил, приварюється до моста, знімаються старі закладні, тому що вони від старості прогнили і на цей час не можуть до них приварити ці перила. Зараз на їхнє місце встановлюють нові закладні і будуть приварювати перила цього моста", – повідомив головний інженер.

За словами начальника Калуського відділу поліції Василя Маківничука, дитина отримала тілесні ушкодження внаслідок падіння з мосту.

"За цим фактом порушено кримінальне провадження – за статтею 271 "Порушення трудового законодавства", і на цей час ведуться слідчі дії. Це є злочини невеликої тяжкості, обмеження волі до 2 років. Будемо призначати ряд технічних експертиз і по факту з'ясовувати та шукати винуватців".

Нагадаємо, що 18 жовтня 2018 року вночі троє хлопців розхитали і зламали перила на цьому мості з протилежного боку, пишуть Вікна. Тоді ж оприлюднили відео з камер відеоспостереження. Учора комунальники встановили перила на місце.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: