fbpx

"За кількістю інцестів наш регіон є чемпіоном", – психолог Наталія Мухітдінова

Суспільство 18:41, 01.06, 2015

В День захисту дітей в Urban Spase 100 у Франківську пройшла лекція психолога Наталії Мухітдінової "Нетоксичне батьківство, або Як не обпекти дитину батьківською опікою та не отруїти любов'ю".

Токсини, про які говорила психолог, це насильство в сім'ї і надмірна любов та опіка. Ті з них, які отруюють дитину на все її подальше життя, вважає Наталія Мухітдінова, – це сексуальне насильство. 

"Наш регіон є чемпіоном з інцестуальних злочинів в Україні. І біда в тому, що тільки одній із семи дітей, які зазнали сексуального насильства, вірять батьки",  каже пані Наталя. 

Психолог назвала ознаки, за якими можна розпізнати, що дитина мала досвід сексуального насилля. 

"Якщо дитина жаліється, навіть на чоловіка, якого ви любите,  звернулася вона до жінок на лекції,  повірте дитині. Чоловіків багато. Ваша дитина у вас  одна".

Те, що робить дитинство екологічним, тобто повноцінним і комфортним для дитини,  це безумовна підтримка в родині.

"Дитина має приходити в родину і знати, що її там в будь-якому випадку підтримають, розрадять, захистять",  наголошує психолог.

Безпека, любов і щаслива мама  це все, що потрібно, на думку Наталії Мухітдінової, для екологічного батьківства. Потрібне для всіх трьох його учасників  дитини, матері і батька. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: