fbpx

За отримання хабара у розмірі п’ять тисяч гривень яремчанський даівець відбувся штрафом

Суспільство 17:51, 30.12, 2015

Яремчанський міський суд визнав винним в отриманні неправомірної вигоди старшого інспектора відділення ДАІ у місті Яремче та призначив йому покарання у вигляді 21 400 гривень штрафу.

Даівець на стаціонарному пості у Яремчі зупинив автомобіль марки "Volkswagen Golf 3" та запропонував пред’явити документи на право керування транспортним засобом. Оглянувши документи на автомобіль, інспектор запідозрив, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу є підробленим.

Втім, взамін на 500 доларів даівець запропонував водію "Volkswagen Golf 3" закрити очі на порушення – не затримувати автомобіль та не вилучати свідоцтво про його реєстрацію. Коли ж водій відповів, що не має грошей, інспектор погодився не фіксувати порушення і за 200 доларів. На цьому й зійшлися. Вони домовилися пізніше зустрітися – водій пообіцяв принести неправомірну вигоду, а даівець залишив у себе як заставу свідоцтво про реєстрацію автомобіля.

Обурившись поведінкою працівника ДАІ, власник "Volkswagen Golf 3" звернувся до правоохоронних органів із заявою про вчинений злочин.

За кілька днів він повідомив інспектору, що зібрав гроші. Спершу даівець запропонував зустрітися, але пізніше сказав залишити гроші продавцю одного з магазинів у Микуличині і там же забрати своє свідоцтво на реєстрацію автомобіля.

Приїхавши у магазин, водій передзвонив інспектору і сказав, що замість 200 доларів залишить продавцю 5000 гривень. Інспектор погодився. Чоловік передав гроші продавчині, а та повернула йому документи.

Як йдеться в рішенні суду, інспектор ДАІ "одержав неправомірну вигоду в завуальованій формі, через сторонню особу, яка не перебувала з ним у злочинній змові та не була обізнана з його злочинними намірами".

У судовому засіданні даівець свою вину визнав повністю.

При призначенні суд врахував його щире каяття, а також те, що підсудний був учасником АТО, має на утриманні двох малолітніх дітей та непрацюючу дружину. Обставин, що обтяжують вину, суд не встановив.

Так, Яремчанський міський суд визнав старшого інспектора ДАІ винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу 21 400 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на підприємствах, установах, організаціях державної та комунальної власності строком два роки, без спеціальної конфіскації.

Ще 2916 гривень засуджений має заплатити за проведення судових експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: