fbpx

За півроку прикарпатці відправили майже два мільйони листів

Суспільство 12:03, 08.10, 2016

Протягом січня-червня поточного року населенню та підприємствам області надано послуг поштового та кур’єрського зв’язку на суму 40,7 млн грн.

Доставку поштової продукції, яка надходить мешканцям та підприємствам області, забезпечують 2,5 тисячі штатних працівників підприємств зв’язку, переважна більшість з яких (89%) – жінки, інформує головне управління статистики в області.

За рівнем одержаних доходів поштовий та кур’єрський зв’язок посідає третє місце в загальному обсязі доходів у сферах телекомунікацій та поштового зв’язку (після мобільного та телефонного).

Незважаючи на появу новітніх засобів зв’язку, універсальні поштові послуги, такі як пересилання листів, карток, бандеролей, посилок, оформлення і доставка періодичних видань, відправлення поштових переказів тощо, продовжують користуватися попитом у споживачів. Протягом шести місяців поточного року за допомогою засобів поштового зв’язку області відправлено 1,9 млн листів, карток, бандеролей, 281 тис. посилок

Разом з тим, на 4,3% зменшилась доставка поштових переказів та пенсійних виплат, на 11,7% – газет та журналів. Їх кількість за півріччя поточного року склала відповідно 1,4 та 6,4 млн, обсяги міжнародних  поштових відправлень – майже 131 тис. примірників листів, карток, бандеролей та 105 тис. посилок.

До слова, Всесвітній день пошти відзначають щорічно 9 жовтня. Це одне зі свят, які були засновані з ініціативи Організації Об'єднаних Націй. Рішення про його заснування було прийняте на конгресі Всесвітнього поштового союзу в 1969 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: