fbpx

За посаду голови Тисменицької райради змагаються кандидати від "ВОЛІ" та БПП

Політика 13:16, 04.12, 2015

Екс-голова Тисменицької районної ради Володимир Семенів від партії "ВОЛЯ" знову боротиметься за посаду очільника району.

Про це Володимир Семенів наголосив під час першої сесії Тисменицької районної ради VII демократичного скликання. 
 
Найголовніше завдання для нього – захистити права громад у ході децентралізації і залучити додаткові кошти у район.
"Перше завдання, щоб землі Тисменицького району у ході об’єднання територіальних громад не ввійшли до м. Івано-Франківська. Ми маємо відстояти свій край", – підкреслив політик.
Семенів додав, що потрібно вести роз’яснювальну роботу серед населення, говорити про плюси і мінуси адміністративно-територіальної реформи, про права об’єднаних громад і як їх захистити. 
"Докладу максимум зусиль, щоб район надалі залишався учасником проектів ЄС і ПРООН. Протягом останніх п’яти років ми виграли 51 обласний проект, це дало можливість залучити в район більше 8 млн гривень. Якщо говорити про всеукраїнські програми, то це більше 13 млн гривень,  сказав екс-голова. – Роботи у районі багато, і нашого бюджету на все не вистачить, потрібно заманити додаткові кошти".
Він підкреслив, що перед об’єднанням кожна громада району зможе завдяки додатковим грантовим коштам вирішити проблеми вивозу сміття, освітлення вулиць, залучити гроші для освітніх програм. 
"Відбулася зустріч з представниками Євросоюзу, ми домовилися з ними, що вони вчитимуть нас ефективно подавати проекти для міжнародних грантів",  продовжив він.
Також голова зазначив, що потрібно зберегти соціальний проект "Обдаровані діти Тисмениччини" та нагородження найуспішніших вчителів району, вирішувати питання соціальної підтримки учасників АТО, яких на Тисменичині є майже півтисячі.
 
На посаду голови Тисменицької райради претендують Володимир Семенів від партії "ВОЛЯ" та представник БПП "Солідарність", начальник юридичного відділу ПАТ "Івано-Франківськцемент" Роман Крутий.
 
Обоє під час таємного голосування набрали однакову кількість голосів – 22. 
 
Після оголошення результатів голосування сесійне засідання перенесли на невизначений термін.
 
Нагадаємо, до Тисменицької районної ради пройшло 44 депутати від семи політичних сил. Зокрема, БПП "Солідарність" отримала 11 мандатів, "Батьківщина"  10,  "ВОЛЯ" – 8, ВО "Свобода" – 5, НРУ – 4, "Радикальна партія" та "УКРОП" – по 3.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: