fbpx

За прострочену оплату комуналки нарахують пеню

Суспільство 06:04, 26.02, 2016

Українцям, які практикують невчасну сплату рахунків за комунальні послуги, значно посилять відповідальність, а розмір пені за прострочення комунальних платежів значно зросте.

Про це пише akulamedia.

За законом №1581-д "Про житлово-комунaльні послуги", які вже прийняли у першому читанні, пропонується за кожен день прострочки нараховувати пеню в розмірі 0,1% від суми простроченого платежу. Приміром, якщо не встигнути заплатити до 20 числа 1000 гривень, то, починаючи з 21 числа вам нарахують пеню, розміром, 0,10 грн за кожен такий день прострочки. За місяць отримаєте пеню в розмірі 30 грн. Якщо ж не платити і далі, то на пеню в 30 грн накладуть ще й штраф.

Цим законом також передбачено, що розмір пені не може перевищувати розміру самого простроченого платежу. Тобто якщо ви заборгувати 500 грн, то максимальна пеня у такому випадку також складе 500 грн.

Нагадаємо, цей законопроект цього місяця депутати планують розглянути в другому читанні. Однак більшість експертів стверджують, що навіть якщо його і приймуть, то запрацює він не раніше, аніж за рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: