fbpx

Протягом п'яти років франківський "Електроавтотранс" купить 75 тролейбусів та 50 автобусів

Економіка 15:21, 04.01, 2018

Протягом 2018-2022 років в Івано-Франківську планують закупити 40 нових низькопідлогових тролейбусів та 35 таких, що були у використанні.

Тролейбуси планують придбати за кредитні кошти ЄБРР, грантові кошти та кошти місцевого бюджету. Про це йдеться у Програмі розвитку комунального транспорту на 2018-2022 роки, яку сьогодні затвердив міськвиконком та ще має затвердити сесія.

На купівлю тролейбусів у програмі передбачено 340 млн грн і ще 180 млн – на покриття витрат, пов’язаних з використанням кредиту.

Крім того, програмою передбачено 16 млн грн на капітальний ремонт 10 тролейбусів.

Також КП "Електроавтотранс" планує закупити 50 нових низькопідлогових автобусів за 280 млн грн, ще 30 млн грн закладено на кредитні витрати.

261 млн гривень передбачено на будівництво тролейбусних ліній та транспортних розв’язок, з них – 80 млн грн на витрати, пов’язані з обслуговуванням кредиту.

Вже у 2018 році планують обладнати двосторонню тролейбусну лінію "Європейська площа – АС 3" з будівництвом тягової підстанції (50 млн грн), двосторонню тролейбусну лінію "вул. Є. Коновальця  Аеропорт" з будівництвом тягової підстанції (30 млн грн) та тролейбусну розв’язку на вул. Незалежності – вул. С. Бандери (1 млн грн), у 2019 році  двосторонню тролейбусну лінію "АС 3 – вул. Галицька" з будівництвом тягової підстанції (60 млн грн), у 2020 році  односторонню тролейбусну лінію "вул. Незалежності – вул. П. Орлика" (20 млн грн) та двосторонню тролейбусну лінію "АС-3 – с. Крихівці" (20 млн грн).

У програмі також передбачені покращення роботи та надійності експлуатації контактної мережі; модернізація власного господарства в тролейбусному депо; закупівля спецмашин, допоміжної техніки та устаткування; впровадження та обслуговування автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП); закупівля матеріалів, обладнання, запчастин та техніки.

Станом на 1 грудня на балансі підприємства перебуває 57 тролейбусів, які рухаються по дев’яти маршрутах, та чотири автобуси. Протяжність контактної мережі становить 65 км, кількість тягових підстанцій – 8 одиниць. Середній вік тролейбусів – 24 роки.

Як писав КУРС, 2018 рік у Франківську оголосили роком комунального транспорту. Сьогодні на КП "Електроавтотранс" чи не найбільшою проблемою є нестача водіїв: підприємство шукає водіїв на зарплату від 7 до 12 тис. грн.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: