fbpx

За рік аварійна служба "Івано-Франківськгазу" опрацювала майже 25 тисяч заявок

Суспільство 10:15, 06.03, 2018

Впродовж 2017 року до аварійно-диспетчерської служби ПАТ "Івано-Франківськгаз" надійшло 24,5 тисяч викликів різного рівня небезпеки. У порівнянні з 2016 роком це на 6,8 тисяч викликів менше.

Більшість викликів – близько 77 %  пов’язані з витоком газу. Решта  з механічними пошкодженнями та несправністю газових приладів і обладнання. Екстрена служба на виклик, пов'язаний з витоком газу, приїжджає не пізніше ніж за 40 хвилин.

"Швидкість та якість реагування спеціалістів аварійно-диспетчерської служби в екстрених ситуаціях залежить від рівня їх професійної майстерності. Тому наші працівники постійно удосконалюють свої фахові навички в реальних умовах: беруть участь в оглядах-конкурсах АДС, регіональних конкурсах професійної майстерності, а також у тренувальних навчаннях з іншими службами екстреного реагування. Так, протягом минулого року було відпрацьовано 26 імітованих надзвичайних ситуацій, в умовах, наближених до реальних", – розповідає головний інженер ПАТ "Івано-Франківськгаз" Андрій Витрикуш.

Якість роботи спеціалістів АДС залежить також і від оснащення транспорту. Весь автопарк "104", а це 32 спецавтомобілі, оснащено GPS-моніторингом, що дозволило скоротити час приїзду АДС до місця виклику.

Наразі головною проблемою аварійно-диспетчерської служби, відзначають в "Івано-Франківськгазі", залишається замортизованість транспорту. Більша частина спецавтомобілів потребує заміни. Однак коштів на це у тарифі не передбачено. В той же час заміна застарілого транспорту дозволила прискорити час реагування на виклики споживачів.

Найбільше викликів надходить в холодну пору. До прикладу, якщо в літній період надходить близько 11 тис. заявок, то взимку їх кількість збільшується майже до 14 тисяч.  

Це зумовлено впливом температури навколишнього середовища на елементи систем газопостачання, самовільним встановленням споживачами газових приладів для обігріву приміщень, втручанням в конструкцію системи газопостачання та газових приладів, а також їхнім неналежним технічним станом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: