fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • За рік на дорогах Прикарпаття загинули 98 осіб, з них – 4 дітей: поліція хоче достукатися до свідомості пішоходів флешмобом

За рік на дорогах Прикарпаття загинули 98 осіб, з них – 4 дітей: поліція хоче достукатися до свідомості пішоходів флешмобом

Суспільство 11:58, 11.12, 2017

В головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області розповіли про ситуацію на дорогах протягом 2017 року.

Про аварійну ситуацію та стан дорожньо-транспортного травматизму в області розповіли начальник управління превентивної діяльності ГУНП, полковник поліції Микола Іваницький, заступник начальника управління патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк і заступник начальника ГУНП Олег Йосипів.

"Минулого тижня за вечір через наїзд на пішоходів загинули дві людини. Десь пішоходи порушили, бо в неосвітленій ділянці дороги йшли і не в призначеному місці. Ми хочемо привернути увагу батьків, щоб говорили з дітьми про правила і щоб водії звернули увагу, бо не дотримуються безпечної швидкості", – зазначив Олег Йосипів.

Микола Іваницький повідомив невтішну статистику. За його словами, на дорогах області протягом року зареєстрували 480 ДТП з потерпілими, в яких загинули 98 осіб. Серед загиблих  4 дітей. Всього за участю дітей в області сталося 95 ДТП. Іваницький зауважив, що більшість ДТП з пішоходами стається через раптовий вихід людей на проїзну частину поза межами переходів, особливо  в нічний час. 

Протягом цього року 18 659 водіів притягнули до адмінвідповідальності. У судах розглядаються 509 справ щодо керування авто в нетверезому стані. 

Олег Сердюк зазначив, що в Івано-Франківську також багато ДТП з потерпілими пішоходами. Патрульні проводять профілактичні заходи по школах, навчаючи дітей ПДР. Сердюк додав, що неодноразово бачив сам, як батьки хочуть перебігти дорогу, а їм їхні діти роблять зауваження.

За словами Сердюка, потроху зменшується кількість водіїв у стані алкогольного сп'яніння. Найбільш проблемними в Івано-Франківську є вулиці Набережна, Надрічна, Привокзальна площа, Незалежності, Галицька: тут пішоходи полюбляють перетинати дорогу поза переходами.

Йосипів запропонував на Прикарпатті розпочати просвітницький флешмоб "Я пішохід, маю права і обов'язки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: