fbpx

За рік у Коломиї буде інтерактивна карта міста

Суспільство 21:15, 16.08, 2017

Відбулось третє засідання ініціативної групи з розробки інтерактивної карти Коломиї у рамках проекту "Створення умов задля легкого вільного доступу до інформації про власність громади". Мета проекту – сприяти відкритості врядування.

На веб-сайт-порталі у відкритому доступі розмістять такі дані:
  • об'єкти громадської нерухомості: багатоквартирні будинки з інформацією про стан будинків (адреса, форма управління, кількість квартир та приміщень, комунальні проблеми, рік будівництва тощо);
  • об'єкти громадської нерухомості для оренди або купівлі (сайт надає інформацію про наявні для оренди землі та приміщення, вартість та призначення оренди);
  • земельні ділянки, що перебувають у власності громади (будь-яка наявна детальна інформація про ділянки);
  • інформацію про туристичні об'єкти й атракції.
Таким чином громада матиме можливість послуговуватися даними про громадські будівлі та землі. Під час реалізації проекту збиратиметься актуальна інформація про будівлі, землі та туристичні об'єкти нашого міста. Зібрана та опрацьована експертами інформація буде опублікована у вигляді простої навігації інтерактивної карти. Електронна база даних буде легкою для розуміння пересічного коломиянина, повідомляє відділ іфнормаційної політики Коломийської міської ради.
 
Виконавець проекту  громадська організація "Асоціація економічного розвитку Коломийщини". Коломийська міська рада виступає партнером проекту, а фінансову підтримку надає Фонд сприяння демократії посольства США в Україні.
 
Заступник міського голови Олег Дячук наголосив, що в першу чергу важливо внести дані про громадський транспорт, розміщення комунальних установ, підрозділів міської, районної ради та держустанови, щоб важлива для коломиян інформація завжди була у вільному доступі. Керуючий справами виконавчого комітету Тарас Кухтар запропонував після запуску інтерактивної карти удосконалити її, доповнивши інформацією про округи міста та депутатів міської ради, щоб мешканці могли легко зорієнтуватися, до кого звертатися з питаннями та пропозиціями.
 

До кінця 2017 року інтерактивна карта буде готова, доопрацювання триватиме до 30 червня 2018 року.

"Тож за рік усі охочі матимуть можливість легко і швидко ознайомитися із графіком руху громадського транспорту, дізнатися, де знаходиться та чи інша установа, медичний чи навчальний заклад, лікарня, аптека, який графік роботи підрозділів міськради і як до них найзручніше дістатися, переглянути перелік вільних земельних ділянок і комунальних приміщень в оренду чи на продаж", – йдеться в пвідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: