fbpx

За тиждень на кір захворіло майже 90 прикарпатців, більше 70 - діти

Суспільство 10:12, 17.04, 2019

За останній тиждень в Івано-Франківській області на кір захворіли 89 людей, з них 72 дитини. МОЗ закликало обласні департаменти охорони здоровя посилити заходи проти кору.

За останній тиждень в Івано-Франківській області на кір захворіли 89 людей, з них 72 дитини. Про це інформують у Івано-Франківському лабораторному центрі.

Це на 7 випадків більше, аніж попереднього тижня.

Загалом від початку року в Івано-Франківській  області зареєстровано  1913 звернень  з підозрою на кір, в тому числі 1479 дітей віком 0-17 років, що становить 77,3%.

Майже 40 тисяч українців захворило на кір від початку року, інформує Центр громадського здоровя МОЗ. Рівень захворюваності продовжує зростати. 

Міністерство охорони здоров’я України закликає західні області запозичити успішний досвід проведення спецоперації проти кору та зупинити зростання захворюваності. Про це йшлося на зустрічі представників міністерства, Центра громадського здоров’я і департаментів охорони здоров’я, а також освіти Рівненської, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

«Львівська спецоперація, проведена на початку року, дала результат — було вакциновано майже 27 000 дітей, регіон стрімко втратив своє лідерство по захворюваності на кір. Ми закликаємо й інші регіони розпочати активні дії, аби зупинити спалах кору. Міністерство готове надати всю підтримку, але найголовніше вже зроблено — нині дефіциту вакцин проти кору в Україні не існує. Всі регіони забезпечені якісними, ефективними вакцинами КПК», — зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина.

Саме західні області лідирують за кількістю захворілих на кір у 2018–2019 рр. Причина — велика кількість дітей, які пропустили щеплення в минулому.

Для надійного захисту від недуги усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров’я закликає всіх дотримуватися Календаря щеплень і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: