fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Облаштування пандусів та заборона білити бордюри: у Франківську наступного року запровадять зміни до правил благоустрою

Облаштування пандусів та заборона білити бордюри: у Франківську наступного року запровадять зміни до правил благоустрою

Суспільство 11:29, 20.12, 2017

У департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою хочуть запровадити зміни до правил благоустрою Івано-Франківська. Наразі підготували чимало доповнень до чинного рішення.

Зокрема, у 2018 році в місті офіційно заборонять білити бордюри, аби відійти від застарілої радянської практики. Крім того, керівники магазинів та інших закладів зобов'язані облаштувати їх пандусами для маломобільних мешканців. Через масові скарги франківців під забороною будуть цирки з тваринами, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

У наступному році також спростять процедуру демонтажу МАФів. Тож тепер боротися із незаконними спорудами стане легше. Цим займатиметься виключно Інспекція з благоустрою. А ще інспектори спільно з вартовими зможуть вилучати товар у незаконних продавців.

Наразі зміни до правил благоустрою вже пройшли громадські слухання. На розгляд виконкому їх винесуть ще в цьому році, а міськрада заслухає вже у наступному. Комунальники припускають, що офіційно норми набудуть чинності у лютому.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: