fbpx

"Не дамо забудувати", – БК "Вертикаль" не змогла домовитися із мешканцями щодо будівництва поблизу школи №24

Суспільство 19:55, 18.06, 2018

Люди погрожують перекрити територію, щоб не допустити техніку забудовника до будівельного майданчика.

Як писав КУРС, на Пасічній – конфлікт із забудовою. Біля школи №24 БК "Вертикаль" збирається будувати дві 10-поверхівки. Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

Мешканці мікрорайону "Пасічна" у Франківську, що протестують проти будівництва, зустрілися сьогодні із представниками забудовника. Від СБУ як власниці ділянки на обговорення ніхто не прийшов. Модерував обговорення депутат міської ради Андрій Строїч.

"Минулого тижня ми дізналися, що  зелена зона буде забудовуватися, має бути кремезний будинок на 120 квартир. Величина тієї споруди нас приголомшила. Ми коли сюди заселялися, то знали, що більше тут нічого будуватися не буде", – почала обговорення Тетяна Башура, мешканка мікрорайону.

Обурені запланованим будівництвом мешканці сподівалися від сьогоднішньої зустрічі отримати запевнення, що зелена зона буде збережена.
 
Юрист будівельної компанії "Вертикаль" Андрій Сендецький пояснив присутнім, що ділянка, на якій планується будівництво, з 2012 року є власністю СБУ. 9 січня Служба безпеки уклала договір з БК "Вертикаль", якій передала земельні ділянки для будівництва двох 10-поверхових житлових будинків. Договір передбачає, що працівники СБУ отримають 13 квартир у будинках.
 
14 лютого виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування житлових багатоквартирних будинків з громадськими приміщеннями на вулиці Тролейбусній. Під кожен будинок відведено 48 соток землі.
 
Після містобудівних умов та обмежень компанія отримала у ДАБІ дозвіл на проведення підготовчих та будівельних робіт.
 
Мешканець Віталій поцікавився у представників БК, чому будівництво розпочалося без громадських обговорень. На ділянку уже завезли пісок, на ній викопали ями під стовпці паркана.
 
Юрист "Вертикалі" відповів, що це все підготовчі роботи. 
"Це підготовчі роботи, навіть якщо ми поставимо паркан, то це буде не будівництво, а підготовчі роботи",  сказав Сендецький.
Також Андрій Сендецький запевнив мешканців, що в проекті залишається існуюча дорога та межі прибудинкових територій інших будинків.
 
Керівниця відділу продажів БК "Вертикаль" Олена Медічак, зіславшись на комерційну таємницю, відмовилася відповідати на запитання, чи є продані квартири у цих будинках.
 
Мешканці не повірили словам забудовника та погрожують перекрити територію, щоб не допустити техніку та людей до будівельного майданчика. "Ми не дамо забудувати цю ділянку!"  вигукували люди з зали.
 
Люди вимагали призупинити підготовчі роботи до з'ясування обставин будівництва і збереження дороги. Представники "Вертикалі" категорично відмовлялися.
 
Екс-депутат та голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, який мешкає у цьому мікрорайоні, заявив, що забудовник допустив масу помилок.
 
"Мені не подобається підхід цих людей, але я розумію Службу безпеки. Люди, яких найняла СБУ, допустили масу помилок, кажу як юрист. Те, що не можна давати забудовувати, підтримую",  сказав Скрипничук та запропонував подати звернення до обласної та міської рад. 
1
 
Звернення Василь Скрипничук уже написав. У ньому громада закликає депутатів не дати забудовувати цю територію як рекреаційну, що вказано в Генплані.
 
Депутат Андрій Строїч підсумував результати обговорення, заявивши, що представники забудовника мають підготувати і надати мешканцям всю будівельну документацію. 
 
В результаті юрист Андрій Сендецький пообіцяв Строїчу завтра зранку з'ясувати, чи може компанія тимчасово призупинити підготовчі роботи.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: