fbpx

У Франківську розповіли, як заповідник "Давній Галич" приваблює туристів

Суспільство 22:28, 01.03, 2017

Сьогодні, 1 березня, в Івано-Франківську відбувся семінар на тему "Давній Галич" – культурно-історичний об'єкт-дестинація” .

Метою сьогоднішньої зустрічі стала співпраця з туроператорами та власниками готелів з метою привернення більшої уваги до національного заповідника, пише "Галицький кореспондент".

Семен Побуцький, заступник директора заповідника "Давній Галич", розповідає, що вражають вони туристів вже давно та мають на меті ще втілення багатьох ідей: "Сьогодні, зокрема, ми презентуємо для жителів і гостей проект "Живий музей".

Окрім матеріальної спадщини, ми хочемо презентувати нематеріальну: реконструкції, відтворення звичаїв, вистави для збільшення потоку туристів".

Охочих побачити видовище вже вистачає – 23 квітня приїдуть гості з Одеси, для них відтворять наші веснянки та гаївки. Основна проблема заповідника, зазначають працівники, – це низький рівень поінформованості.

До прикладу, вчора відкрилася виставка плащаниць, яка є унікальною та, на жаль, знає про неї небагато людей. "Давній Галич" з метою приваблення туристів хоче запросити власників готелів і туроператорів до підписання угоди. Її суть полягає у тому, що туроператор або власник готелю, який привозить групу на екскурсію, отримує 10% від оплати.

Сергій Адамович, координатор "Поступового гурту франківців", розповів, що вони вже можуть похвалитися напрацьованим проектом програми, що передбачає капіталовкладення в принади Княжого Галича.

"Сподіваємося, що програма пройде погодження облдержадміністрацією. Нею передбачено п’ятирічні капіталовкладення, від 500 до 880 тисяч на заключній програмі, для оплати науковцям та вкладень в туристичну інфраструктуру. Наскільки ми зараз вкладемо в збереження артефактів, настільки вони потім прислужаться нам", – зазначає Сергій Адамович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: