fbpx

Застави корупціонерам потрібно скасувати, – Юрій Дерев'янко

Політика 15:16, 12.10, 2015

Можливість виходу під заставу особам, які підозрюються в корупційних діяннях, потрібно скасувати.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ", член Антикорупційного комітету Верховної Ради Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи резонансну справу так званих "діамантових" прокурорів.

"Застави щодо корупційних діянь повинні бути взагалі скасовані",  заявив Дерев'янко.

"Ми бачимо фактичне покривання з затягуванням справи, з її не публічним, нешвидким розслідуванням",  прокоментував хід справи "діамантових" прокурорів нардеп.

Нагадаємо, заступника керівника Головного слідчого управління (ГСУ) Генпрокуратури Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця було затримано 5 липня в результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ. Їх підозрюють у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

В результаті обшуку у них вдома та на робочому місці були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, діаманти та зброя.

Печерський райсуд Києва заарештував Шапакіна та Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави й був відпущений із СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіна до 6,4 млн гривень. Він все одно вніс ці кошти і вийшов із СІЗО. 31 липня Корнієць також вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: