fbpx

Заступник голови ОДА зустрівся з представниками неурядової організації "ЕНЕМО"

Суспільство 12:14, 03.11, 2015

Організація функціонує з 2004 року, фінансується ЄС і має на меті спостереження за виборчим процесом.

Іноземні спостерігачі поцікавилися в управлінця перебігом місцевих виборів загалом в Україні та зокрема на Прикарпатті, поставили запитання, що стосувалися фінансового забезпечення виборчої кампанії, її законодавчих аспектів, ролі державних органів влади в організації виборчого процесу, найбільш нагальних проблем прикарпатців.

Під час зустрічі Ігор Пасічняк наголошував: місцеві вибори в Україні відбувалися в спокійній атмосфері, без особливих ексцесів та порушень. Цьому, на думку заступника голови облдержадміністрації, сприяла, в тому числі, присутність на виборчих дільницях міжнародних спостерігачів.

"Переконаний, що присутність спостерігачів на виборах є певною засторогою нечесним політикам, вона перешкоджає порушенням, – зазначив Ігор Пасічняк. – Своєю чергою обласна державна адміністрація як орган влади забезпечувала прозорість і демократичність виборів. А представники політичних сил намагалися бути толерантними учасниками виборчого процесу".

 Серед позитивних моментів виборів заступник голови облдержадміністрації відзначив також можливість балотуватися від політичних партій, що сприяє "політичній реструктуризації суспільства". В той же час удосконалення, на думку Ігоря Пасічника, потребує процес конкуренції між тими, хто висуває свої кандидатури. Вони, сказав управлінець, мали би менше пропонувати суспільству рекламної продукції, а більше розповідати про свої програми конкретних дій: на круглих столах, дебатах, зустрічах з виборцями. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: