fbpx

Затримання Корбана і обшуки: ГПУ та СБУ провели спецоперацію

Суспільство 11:11, 31.10, 2015

ГПУ та СБУ 31 жовтня провели широкомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угруповання.

Про це Українській правді повідомили у прес-центрі ГПУ.

"Відбулася широкомасштабна спецоперація, пов'язана із затриманням членів організованого злочинного угруповання. До її проведення була довга, ретельна підготовка, із залученням оперативних служб – із прослуховуванням, відеоспостереженням і т. ін., якісна доказова база готується",  зазначили в ГПУ.

При цьому у Генпрокуратурі підкреслили: "Будь-якої політичної підоснови тут немає".

"Правоохоронці дочекалися закінчення місцевих виборів і в суботу проводять масштабні дії щодо цієї злочинної організації",  уточнили в ГПУ.

За даними Генпрокуратури, основна стаття, за якою проводиться перевірка і спецоперація,  ст. 255 КК України  діяльність організованої злочинної організації.

Також в ГПУ зазначили, що пізніше поширять інформацію, чи мають особи, в яких проводяться обшуки, причетність до якоїсь партії.

"Наразі вони обшукуються не як члени якоїсь партії, а як люди, які з боку правоохоронців об'єктивно підозрюються у діяльності злочинної організації",  підкреслили у Генпрокуратурі.

Як відомо, раніше кандидат в мери Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що кандидат у мери Києва, член партії "УКРОП" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан затриманий СБУ.

"У членів партії масові обшуки. По офісах, партнерах. Корбана затримало СБУ і відвезли в невідомому напрямку",  повідомив Філатов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: