fbpx

Думав, що вже ніколи з того Драгобрату не виїдемо, – прикарпатський боєць ПС розповів про бійку на курорті

Суспільство 17:45, 23.01, 2016

Боєць "Правого сектору" Хорват розповів, що того ранку, 10 січня, коли відбулася бійка на гірськолижному курорті "Драгобрат", він прокинувся в приміщенні туристичної бази від тортур.

Друг "Хорват" прокоментував події на Драгобраті, передає Мобільний Оперативний Штаб/Правий сектор.

"Ми приїхали на Різдво відпочити. "Хата магната" – це був єдиний заклад, який працював. Ми зайшли, власник бази нас запросив, пригощав нас. Ми спілкувались, він розповів, що він афганець, розповідали про війну, пили хрєновуху, танцювали. Конфлікт почався, коли ми з'ясували, що власники цього закладу  є люди Медведчука. Потім в нас почалась сварка, яка переросла у бійку. Потім я втратив свідомість через те, що мене били прикладом по голові. Я не можу виключити, що нам щось підлили  заспокійливе, психотропне або снодійне. Я прийшов до тями від пострілів. "Педро" закрив мене, та вони почали в нього стріляти. Нас просто розстрілювали із обріза, пістолета, двустволки… нас стріляли в упор, хлопці лежали. Много стріляли, тягали за ноги, кричали "х***е бандери". Стріляли в "Педро", кричали "вбий його". Потім, коли вже приїхала міліція, нас продовжували бити у присутності співробітників МВС. Ми декілька часів ще лежали на снігу, нас копали ногами по голові, в живіт, били прикладами. Я думав, що я та мої побратими вже ніколи з того Драгобрату не виїдемо. Через декілька часів співробітники МВС замінили нам скотч на наручники…"  йдеться у коментарі Хорвата.

Незабаром з'явиться відеозвернення заступника командира Добровольчого Українського Корпусу, друга "Хорвата", до губернатора Москаля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під ранок 10 січня п’ятеро чоловіків, які, як стало відомо пізніше, виявилися бійцями "Правого сектору", на базі "Хата магната" на курорті Драгобрат (Закарпаття) влаштували бійку з персоналом. Вони поранили кухаря й бармена, їх також було поранено і затримано.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області ухвалив узяти 5 бійців під варту на 60 діб, тобто до 8 березня орієнтовно. Врешті, їх було визнано потерпілими.

Імена підозрюваних оприлюднив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль – Антон Окороков (1987 р. н., із Києва), який називає себе комбатом запасного добровольчого корпусу "Правого сектору" у Києві; Петро Угрин (1987 р. н., мешканець Івано-Франківської області, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р. н., мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р. н., мешкає в Івано-Франківській області) і Василь Василинюк (1987 р. н., мешканець Івано-Франківської області).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: