fbpx

Затверджено склад новообраної Громадської Ради при УМВС в області

Суспільство 12:12, 28.02, 2015

В обласному управлінні міліції відбулися установчі збори, на яких було затверджено кількісний склад новообраної Громадської Ради.

Про це повідомили КУРСу в СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Розпочалася зустріч з того, що Віталій Чорненький від імені членів Громадської Ради попереднього скликання подякував керівництву УМВС в області, зокрема начальнику, за плідну співпрацю, за здобутки і позитивні штрихи у діяльності. У свою чергу Микола Олександрович, окрім слів подяки за спільну роботу, відзначив та перечислив вагому допомогу Громадської Ради, яка сприяла, координувала та конструктивно критикувала міліцію. Та попри все, і допомога, і критика була стимулом і прагненням правоохоронців до змін, що загалом сприяло підвищенню довіри населення до міліції.

Далі за планом роботи новоскликаної Ради було представлено кандидатів, ознайомлено із автобіографічними даними та громадянською позицією кожного зокрема. Насправді відбулася своєрідна люстрація, адже кожний із присутніх запитував про здобутки одних та переваги інших, які мали бути переконливим доказом, щоб заслужити членство у новій Громадській Раді. В результаті із поданих 29 заяв один кандидат не з’явився, а один узяв самовідвід.

Перед тим було вибрано голову установчих зборів. Більшістю голосів нею стала Вікторія Плахта, яка очолює обласну Національну спілку журналістів України. Також методом голосування було обрано секретаря, склад лічильної комісії та затверджено кількісний склад новообраного громадського формування.

Пропускним критерієм у членство громадського формування є активна громадянська позиція і діяльність, яка виражається в організації волонтерства, високому авторитеті делегованих осіб та громадських формувань серед громади. Надали кандидатів у членство "Спілка ветеранів Афганістану", Правий сектор, Самооборона, українські націоналісти, громадські формування із ветеранів та пенсіонерів ОВС та багато інших.

На наступному засіданні заплановано обрати голову Ради, затвердити Положення, яке визначатиме правове поле діяльності громадського формування, обговорити інші питання, які потребують невідкладного вирішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: