fbpx

Завтра "Книгу добра" передадуть Папі Римському. ВІДЕО

Культура 13:13, 07.08, 2018

Створення "Книги добра" ініціювали на Франківщині. Вже у середу, 8 серпня, ексклюзивний примірник видання буде передано Папі Римському Франциску. Впродовж року діти з різних регіонів України писали історії про добро та малювати ілюстрації до них. 100 найкращих, відібраних редакційною радою міжнародного соціального проекту, ввійшли у видання, яке надрукували в Таллінні (Естонія) на спеціальному черпаному папері. Тепер книгу презентуватимуть в різних країнах світу. Першим стане Ватикан.

За п'ять днів шість країн Європи: Угорщина, Словенія, Італія, Ватикан, Мальтійський орден та Сан-Марино. Усюди для учасників міжнародного соціального проекту "Книга добра" організатори влаштовують цікаві екскурсії та зустрічі, йдеться у сюжеті ОТБ "Галичина" 

До української делегації увійшли діти учасників АТО та з соціально незахищених сімей, співорганізатори та меценати на чолі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. Вони особисто передадуть видання Папі Римському Франциску. 

До Ватикану вирушили 90 українських дітей. Разом із ними на тижневий відпочинок до Угорщини відправилися ще 60 хлопців та дівчат. Цього року це вже п'ятий заїзд дітей на оздоровлення.

Унікальне видання створене на черпаному папері, який виготовили з бавовни і трав, зібраних у тих регіонах, звідки надійшли історії та малюнки про добро. На кожну сторінку було створене окреме кліше, ретельно виведене каліграфічним почерком. Дерев'яно-шкіряна палітурка книги зроблена зі 150-річних колотих дощок, зшитих стародавнім способом.

Таке видання буде також передане у бібліотеки Конгресу США, Королівську бібліотеку Великобританії та Александріївську в Єгипті.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: