fbpx

Завтра на Косівщині відзначать 100-річчя визначного актора і театрала Василя Симчича

Наша історія 19:22, 31.01, 2015

Косівщина відзначить 100-річчя від дня народження відомого українського актора театру і кіно, театрального режисера Василя Симчича під закличним мотто “Я приходитиму, коли мене уже не буде ”.

Відбудеться свято 1 лютого, опівдні, в рідному селі виконавця ролі Захара Беркута – Середньому Березові, в місцевій середній школі, на якій встановленого барельєф Великого Березуна, інформує КУРС із посиланням на ОДТРК "Карпати".

Член Ради з підготовки відзначення ювілею Василя Симчича доцент кафедри українознавства і філософії Івано-Франківського національного медичного університету Микола Сулятицький розповів про майбутні урочистості:

"Провідні фахівці будуть говорити про його "березівський" період, біографічні дані, роль у кіно, українському театрі. Це будуть доповіді доцента Прикарпатського університету Марії Гнатюк, члена Національної спілки письменників України, близького родича Миколи Симчича, який буде говорити про Василя Симчича в літературі. Робиться мультимедійна презентація з фотоархіву його сина Зіновія. Сценарій побудований таким чином, що це буде накладатися на певну ретроспективу його життя, творчості, і той чи інший період буде відображений у фотографіях з коментарями, з виступами людей, які його добре знали, науковців. Будуть так само виступати артисти Коломийського театру, музиканти з Коломиї, артисти фольклорних колективів села Середній Березів та сусідніх сіл, які будуть співати колядки, патріотичні пісні. Буде розгорнута виставка Петра Арсенича з його фотоархіву про Василя Симчича…" – зазначив Микола Сулятицький.
Зазначимо, що відзначення 100-річчя від дня народження Василя Симчича розпочалося з Коломийської школи № 1.  8 січня, в день уродин актора, тут відкрили присвячений йому стенд.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: