fbpx

Збільшили кількість банків, у яких можна отримати "теплі" кредити

Суспільство 20:42, 01.04, 2019

Фонд енергоефективності України уклав договір про видачу пільгових кредитів на утеплення будинків з ПриватБанком. Таким чином, наразі "теплі" кредити можна отримати через 3 українські банки.

Про це повідомляють на сайті уряду.

Зокрема, програма "теплих" кредитів у 2019 році діє у ПриватБанку, Ощадбанку та Укргазбанку. Всі ці банки – державні.

"Як показує практика, конкуренція між банками позитивно вплинула на спрощення умов кредитування та зменшення відсоткової ставки", – зазначають у Кабміні.

Зазначимо, що система "теплих" кредитів передбачає державне відшкодування ОСББ 40-70% суми кредиту, який береться на утеплення будинку. Крім цього, участь в утепленні будинків беруть і місцеві органи влади, які так само можуть відшкодувати частину суми кредиту.

Напередодні Фонд енергоефективності розпочав фінансувати перші 15 проектів з утеплення багатоквартирних будинків в Україні.

Зазначимо, що створення Фонду енергоефективності було однією з вимог міжнародних організацій щодо надання Україні кредитів на підвищення енергоефективності житлово-комунального сектору.

Зокрема, Фонду мають передати у підпорядкування програму "теплих кредитів". Зазначимо, що у 2019 році на потреби програми "теплих" кредитів спрямували 400 мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: