fbpx

Станіславський феномен: франківці приймуть у літературній резиденції двох обраних гостей

Культура 08:37, 23.09, 2017

Літературна резиденція "Станіславський феномен" оголосила спільнокошт, щоби провести зимову сесію для двох гостей Франківська.

Стимуляцією для молодої української літератури та новим диханням для знакового утворення 1990-х "Станіславський Феномен" вважають проект його організатори.

Нагадаємо, перша в Україні літературна резиденція для україномовних авторів "Станіславський феномен" стартувала в Івано-Франківську в 2013-му році з молодіжної ініціативи. Засновники резиденції – письменник і видавець Василь Карп’юк та музикант Віталій Чупак. Приєдналися – письменники Тарас Прохасько та Юрій Андрухович, Володимир Єшкілєв та Галина Петросаняк.

Резиденція відтворює поширену європейську практику і дає можливість молодим авторам зайнятися виключно писанням.

Резиденція – це перебування двох молодих літераторів на правах поважних гостей впродовж одного місяця в Івано-Франківську та регіоні.

Турботи про побут бере на себе приймаюча сторона. Гостей поселяють, годують, влаштовують культурну програму. Зокрема, індивідуальні зустрічі-обіди із письменниками  представниками "Станіславського феномену", участь у культурних заходах міста, творчі експедиції в карпатський регіон для додаткового натхнення та інше. 

Згруповані статті бюджету на вибраний сезон, інформують організатори:

–          Матеріальне забезпечення для організації роботи – 10 600 грн

–          Головний побут резидентів – 33 950 грн

–          Витрати на творчий вечір – 9600 грн

–          Транспортні витрати – 8000 грн

Гроші збирають спільнокоштом. Внески – від 50 та 100 грн до 2000 грн. Охочі підтрмати проект можуть зробити це та обрати собі подарунки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: