fbpx

Землі на цвинтарі вистачить тільки на три роки, – Міська ритуальна служба. ВІДЕО

Суспільство 15:11, 01.11, 2018

КП "Міська ритуальна служба" в Івано-Франківську веде перемовини з Рибненським лісгоспом, щоб отримати 40 га для поховань мешканців Івано-Франківська.

Йдеться про вільні земельні ділянки для поховань мешканців міста, якими володіє міський цвинтар у селі Чукалівка. 

"Раніше проводилися переговори і був викуп приватних земельних ділянок – паїв, – каже директор КП "Міська ритуальна служба" Андрій Хруник, – але тепер уже санітарна зона не дозволяє цвинтарю розширюватися в бік села. Тому кладовище змушені розширювати у бік аеропорту".

Торік сільрада Чукалівки виділила місту для цвинтаря ділянку в 3 га. Нова земля тепер вже розділена на 4 ділянки по 4 сектори. До майбутніх поховань готують доріжки, асфальтують під'їзні алеї. Тоді й почнуть захоронення – орієнтовно з початку року, повідомив директор кладовища Богдан Салітра.

Цієї землі цвинтарю вистачить для поховань приблизно на 2,5-3 роки, додає Хруник. Він зазначає, що наразі проводяться перемовини з Рибненським лісгоспом. Місто просить 23 га залісненої території під поховання, де ліс-самосів.

"Якщо вдасться отримати позитивне рішення, то Франківськ буде забезпечений ділянками під поховання на наступні 20 років",  каже Хруник.

Але кінцеве рішення в цьому випадку – за урядом.

На цей час міський цвинтар у Чукалівці сягає 40 га, а кількість поховань перевищує 60 тисяч, інформує Канал 402.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: