fbpx

Дружини бійців п’ятого батальйону вимагають забезпечити чоловіків засобами захисту

Суспільство 10:25, 09.07, 2014

Родичі прикарпатських бійців п’ятого батальйону територіальної оборони Івано-Франківської області пікетують Івано-Франківську облдержадміністрацію з вимогою забезпечити їхнім синам, чоловікам належні умови служби та уберегти їх від безглуздих смертей.

Як повідомляє кореспондент КУРСу, біля Івано-Франківської ОДА зібралося кілька десятків людей, здебільшого дружин та матерів прикарпатців, які проходять службу в зоні АТО у лавах п’ятого батальйону територіальної оборони.

Надія Проців з села Старий Мізунь Долинського району у зону АТО відправила двох синів – один служить у 80-ій аеромобільній  бригаді і зараз перебуває у госпіталі, другий відправився на Схід у складі 5-го батальйону територіальної оборони.

"Син дуже мало розповідає, але я зайшла в інтернет і вже побачила, що є загиблий начальник штабу, що в бійців немає ніяких засобів захисту, немає телевізорів, – розповідає жінка. – Їх зразу кинули в зону бойових дій, 400 людей поїхали без бронежилетів і касок".

Матері та дружини військовослужбовців зоорганізувалися вчора після того, як дізнались про загибель начальника штабу п’ятого батальйону територіальної оборони Прикарпаття Юрія Барана від пострілу снайпера.

"Я сама з Росії. Мої діти навіть не родилися тут… І мої діти пішли захищати Україну. Я думаю, якби були там діти високопосадовців … Куди ділися ті гроші, які збиралися?" – запитує у розпачі Надія Проців.

Зараз жінки зустрічаються з головою Івано-Франківської ОДА Андрієм Троценком, після чого обіцяють пікетувати обласний військкомат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: