fbpx

Журналіст Аркадій Бабченко живий: то була спецоперація СБУ, вбивство інсценовано

Політика 17:37, 30.05, 2018

На спільному брифінгу поліції, СБУ та прокуратури Василь Грицак заявив, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка було інсценізацією. В результаті спецоперації СБУ був затриманий організатор злочину.

Нагадаємо, ЗМІ поширили повідомлення, що у Києві ввечері 29 травня вбили Аркадія Бабченка, російського військового журналіста, волонтера, який з 2017 року мешкав в Україні – Бабченко неодноразово заявляв про погрози від людей, які надходили з Росії.
 

На сьогоднішньому брифінгу поліції та СБУ глава СБУ Василь Грицак заявив, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Він повідомив, що Служба безпеки завчасно отримала інформацію про готування замаху на життя Аркадія Бабченка, пише УП.

"Зараз я можу повідомити деталі спецоперації Служби безпеки України, завдяки якій нам вдалося не тільки зірвати цинічну провокацію, але й задокументувати підготовку російськими спецслужбами цього зухвалого злочину", – заявив Грицак.

"Я міг би принести співчуття родині Аркадія Бабченка, але не буду цього робити. Навпаки, сьогодні я привітаю Аркадія з третім днем народження і запрошую його до зали", – сказав глава СБУ, після чого Бабченко зайшов до зали.
 

Спецслужбами РФ, за даними СБУ, був завербований громадянин України, який отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців вбивства. 

"На виконання завдання російських спецслужб громадянин Г. запопонував своєму знайомому з числа колишніх АТОшників за грошову винагороду в 30 тисяч доларів здійснити терористичний акт – вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка. У якості завдатку ним було передано виконавцю 15 тисяч доларів. Всього громадянин Г. отримав від російських спецслужб 40 тисяч доларів, з яких 10 залишив собі як організатору", – заявив Грицак. 

Після вчинення злочину "громадянин Г." планував покинути Україну і вже мав квиток до РФ через третю країну.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: