fbpx

Журналісти передали на блокпости Луганщини гуманітарну допомогу від громади Прикарпаття

Суспільство 12:11, 27.06, 2014

«Нас охрестили смертниками», – розповідає про свою поїздку в зону військових дій журналістка ТРК «Надвірна» Світлана Гаєвська. Тележурналістка супроводжувала представників івано-франківської Самооборони, які доставили гуманітарний вантаж військовикам на передову в Луганську область.

«Сепаратисти особливо ретельно відстежують колони з продовольством та автомобілі, які везуть гуманітарні вантажі для військовиків української армії,  каже Світлана Гаєвська. – Вони попросту голодні і використовують кожну найменшу можливість захопити продовольство. Цивільних, які супроводжують такі вантажі, беруть у полон, а військових – розстрілюють. Про це нашу групу попередили на блокпостах третього кола АТО, які встановлені на кордоні «гарячих» областей, щоби не пропускати терористів на мирні території всередину країни. Певно, саме через загрозу життю тих, хто везе «каравани», «гуманітрака» до передової майже не надходить».

За словами Світлани, польове керівництво дозволило франківським самооборонівцям розвезти вантаж по блокпостах, де ще дозволений проїзд із цивільними. «Нашу знімальну групу весь час супроводжував снайпер. А в один з моментів, який здався критичним, мені в руку вклали гранату і показали, як зняти кільце», – деталізує журналістка. В той момент знімальна група була найближче до лінії вогню – на блокпості за 20 км від Слов’янська.

Представники громадської організації «Народна Самооборона» передали військовим близько 15 тонн продовольства, яке впродовж двох тижнів збирали у супермаркетах Франківська разом із небайдужими городянами. Також доправили медикаменти, миючі засоби, питну бутильовану воду, цигарки і «розгрузки». «Передали бійцям просто в руки», – підкреслює Світлана Гаєвська.

Після повернення громадські активісти оголосили, що продовжать ініціативу з надання допомоги військовим продуктами харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: