fbpx

Жителі Тисмениці і депутати підписуються під петицією, щоб скликати сесію міськради

Суспільство 11:44, 22.10, 2017

Депутат Тисменицької міськради Олег Шкрумида у Фейсбуці поширює прохання, щоб мешканці Тисмениці підписувались під петицією про скликання сесії міської ради.

Поки зібрано 47 підписів з необхідних 100. Олег Шкрумида заявляє, що міський голова Степан Сворак фактично не керує містом та апаратом міської ради. Основну частину свого робочого часу він проводить на лекціях в Прикарпатському університеті. Його неможливо застати на робочому місці. Сесії міської ради не відбуваються вже більше 6 місяців. На звернення депутатів щодо необхідності скликання сесій він зразу ж відбуває у відрядження або ж ігнорує винесення питань на порядок денний. 

"Шановний пане Степане Дмитровичу, ситуація склалась так, що Тисменицька міська рада тривалий час працює без секретаря ради. Як Ви, мабуть, і знаєте, що згідно з частиною п'ятою статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності – не рідше ніж один раз на місяць. Тисменицька міська рада не розглядає питання з відведення земельних ділянок та приватизації земельних ділянок громадян вже майже 6 місяців. Вже не говорячи про те, що інколи немає навіть кому підписати той чи інший документ. Така ситуація породжує недовіру до органів влади, зокрема до міської ради м. Тисмениця як органу місцевого самоврядування. Просимо Вас розблокувати роботу міської ради, а саме скликати сесію з наступним порядком денним: 1. Про обрання секретаря Тисменицької міської ради. 2. Земельні питання. 3. Про передачу водопровідних мереж м. Тисмениця на баланс КП "Івано-Франківськводоекотехпром",  йдеться в петиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: