fbpx

"Життя закоротке" – на футболці в хлопця, що вцілів у аварії українського автобуса в Румунії. Останні подробиці ДТП

Суспільство 21:45, 09.08, 2015

21 постраждалого пасажира вже можуть виписувати з лікарень.

Трагедія на румунській дорозі: посеред ночі з 8 на 9 серпня за 53 кілометри від Бухареста перекинувся автобус з українськими туристами, які поверталися з Болгарії.

Двоє наших співгромадян – матір і донька – загинули. Ще семеро – в тяжкому стані, повідомляє ТСН.

Навколо перекинутого автобуса – пакети, одяг, речі. Щось випало, щось – витягли. Половина пасажирів – діти. Вони спали, мало хто розуміє, що сталося. Їхали додому, і раптом усе пішло шкереберть.

"Життя закоротке", – написано на футболці в хлопця, на очах у якого з автобуса виносили тіла. Двоє загиблих – матір і донька.

"Щойно сталась аварія, ми оголосили червоний план у регіоні, додаткові швидкі приїхали і з Іаломіти, і з Бухареста. Загалом – 16 машин. Усіх потерпілих терміново шпиталізували", – зазначив міністр охорони здоров'я Румунії Раєд Арафат.

Батько однієї потерпілої, житомирський священик Роман Чудновець, розповів телефоном, що донька написала, щойно дісталася лікарні й змогла знайти WiFi. "Найперше, що я почув, – це мені донька скинула в Facebook: "Тато, не хвилюйся, ми потрапили в аварію. У мене – подряпини. Я ціла". 

У лікарні нині перебувають поранені українські діти. Уранці до них заходив український консул – встановити їхні особи. Відтоді не було нікого. Інтернету немає, роумінг дорогий, без зв'язку і розуміння, що з ними буде далі, діти чекають на вирішення їхньої долі. Багато хто, пояснює Настя, взагалі залишилися без телефонів. Тепер вони намагаються зв'язатися з рідними через єдиний, що вцілів і має гроші.

За інформацією місцевої преси, болгарський водій просто заснув за кермом. Але офіційно поліція цієї версії ще не підтвердила. Розслідування триває, воно достеменно встановить причини катастрофи.

У Міністерстві закордонних справ запевняють, що роблять усе, аби якнайшвидше повернути громадян України додому. І закликають усіх родичів скористатися гарячими лініями – (044) 238-16-57.

Гаряча лінія посольства України в Румунії –  (+4021) 230-36-60.

МЗС також попросило румунів посприяти якнайшвидшому оформленню віз родичам потерпілих, які хочуть приїхати до них у Бухарест.

Прес-служба МЗС України повідомляє, що, за інформацією посольства України в Румунії, консул у супроводі румунської поліції розпочали об'їзд медичних закладів Бухареста, де перебувають потерпілі внаслідок ДТП громадяни України, аби детально з'ясувати та зафіксувати всі обставини пригоди та стан здоров'я госпіталізованих.

"За попередньою інформацією, передбачається, що частина потерпілих може бути вже сьогодні виписана з лікарень та на автобусі, наданому компанією-перевізником, повернута в Україну (Міністерство охорони здоров'я Румунії попередньо надало дані про щонайменше 21 особу, яка може сьогодні бути виписана з лікарень). Громадяни з числа тих, які не потребуватимуть додаткової медичної допомоги, за їхнім бажанням, сьогодні будуть розміщені у готелях Бухареста та завтра направлені до України іншим автобусом компанії-перевізника. Громадянам України, які потребуватимуть додаткового обстеження та лікування, буде продовжено госпіталізацію в румунських медичних закладах. За згодою близьких, транспортування тіл двох загиблих буде забезпечене компанією-перевізником", – ідеться в повідомленні МЗС.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: