fbpx

Живим чи загиблим: у Франківську не можуть визначитися з монументом пожежникам. ВІДЕО

Суспільство 07:43, 13.02, 2019

На фінальному етапі конкурсу журі не змогло зібрати необхідний кворум для ухвалення рішення, яким має бeти пам'ятник вогнеборцям у Франківську.

До фінального етапу конкурсу увійшли два проекти відомих скульпторів – Йосипа Косовича та Сергія Полуботька. Вони запропонували концептуально різні проекти.

Так, Йосип Косович назвав свою скульптуру "Переможець" і присвятив її пожежнику, який бореться з вогнем. Композиція складається з кількаметрової "ажурної" основи, яка має символізувати обгорілий остов якоїсь споруди. Фігура пожежника має бути повнорозмірна – в людський зріст. "Ще мить – і він вже на драбині бореться з вогнем. Фігура – в експресії", – описав свій задум скульптор. Скульптура задумана в бронзі. 

Натомість Сергій Полуботько разом із творчою групою розробив концепт пам’ятника, який присвячується загиблим вогнеборцям. "Це буде металевий куб, який віддалено нагадує будинки, місто. І атрибут пожежників, які рятують наше місто, це драбина – вона підноситься в небо і одночасно лежить на землі. Це спогад про загиблих", – розповідає Полуботько. Цей пам'ятник пропонують виготовити зі сталі.  

В Департаменті архітектури, містобудування та культурної спадщини повідомили, що бюджет на монумент ще не узгоджували. 

Пам’ятник може з’явитися у місті наприкінці весни цього року. Його встановлять перед в’їздом в Управління ДНСН в області, що на вулиці Франка.

Наступне засідання конкурсної комісії повинно відбутися 19 лютого, інформує Канал 402.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: