fbpx

Зібрання поезій Джима Моррісона від франківського видавництва незабаром з'явиться у книгарнях

Культура 07:10, 08.12, 2016

До дня народження Джима Моррісона івано-франківське видавництво "П'яний корабель" видало довгоочікуване найповніше зібрання його творів під назвою "Американська молитва" в перекладі Мірека Боднара з ілюстраціями Кіріла Кіріллова.

До книжки входить вся поетична творчість лідера рок-групи "The Doors"  це три збірки поезії, а також есе та кіносценарій. Джим Моррісон волів вважати себе перш за все поетом, але знаний здебільшого як музикант. 

Саме тому видавництво свідомо не включило в своє видання тексти пісень для "The Doors", роблячи акцент на поетичному, а не музичному вимірі Моррісона.

"Джим Моррісон – поет-візіонер і містик. Духовний внук Вільяма Блейка, син Артюра Рембо, небіж Фрідріха Ніцше і зведений брат Ґеорґа Тракля та Рафала Воячека. Одержимий, сп'янілий поезією, музикою, театром і кіно проповідник древніх міфів, заклинань і прихованої від людського ока сторони реальності. Поет, що марить. Поет, що боїться. Поет, що страждає від перенасичення і виснаження. Поет, що розкладає світ на безліч дрібних деталей і конструює з них свою власну дійсність", – пишуть видавці.

Найближчим часом книжка "Американська молитва" з'явиться в книгарнях країни, а наразі її можна придбати, написавши на адресу sales.db.publishers@gmail.com або завітавши на сторінку видавництва в мережі Фейсбук.  

Додамо, що сьогодні, 8 грудня, Джиму Моррісону могло би виповнитися 73 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: