fbpx

Знайти винуватця ДТП, в якій загинув 9-річний хлопчик, правоохоронцям помогли активісти "Авто Євро Сили"

Суспільство 07:33, 20.06, 2017

Активісти ГО "Авто Євро Сила", яка об'єднує водіїв автомобілів на іноземній реєстрації, обіцяють і надалі всіляко сприяти правоохоронцям у боротьбі з порушеннями на дорогах.

Як повідомляв КУРС, учора 22-річний водій "Ауді А4" на польській реєстрації в селі Микуличин Яремчанської міської ради збив 9-річного хлопчика. Дитина загинула. Водій-винуватець спробував приховати сліди злочину: тіло дитини відвіз на берег річки, а машину сховав. 

Водія вдалося знайти і затримати за лічені години. Як виявилося, чоловік керував автомобілем під дією наркотиків.

Представник "Авто Євро Сили" в Івано-Франківську Василь Стрембіцький розповів КУРСу, як знайшли винуватця ДТП. 

"До нас подзвонив наш учасник з Яремчі, повідомив, що сталася трагедія, передав номерний знак авто і прикмети. Ми написали в наші чати у фейсбуці й вайбері, і наші хлопці одразу почали шукати по інформації. Спочатку знайшли цю машину на "Авторіа" – вона була виставлена на продаж, але в тому оголошенні вже був видалений номер телефону. Потім знайшли на іншій платформі – з номером телефону, з фото машини. За номером у вайбері знайшли того чоловіка, його фото і передали все поліції", – розповів Стрембіцький.

Учасники організації висловлюють глибоке співчуття родині хлопчика. 

Попри те, що винуватець ДТП не був учасником "Авто Євро Сили", в організації остерігаються негативу, який може викликати трагедія, щодо водіїв авто на іноземній реєстрації, які останнім часом відстоюють ідею доступного розмитнення автомобілів для українців.

"Хочу наголосити, ми дуже співчуваємо рідним. Це така втрата і горе, що словами не передати. Хочемо сказати, що і надалі наша організація у випадку порушень і аварій на дорогах за участі людей чи на єврономерах, чи не на єврономерах буде співпрацювати з поліцією і допомагати, чим зможе. Для початку створимо базу даних автомобілів на єврономерах – щоб у разі чого можна було швидше знайти такого автовласника. Такі бази вже є у Львові, Тернополі. Ми створимо нашу і об’єднаємо їх. На наших зборах ми наголошуємо: нам потрібно бути особливо уважними на дорогах, бо сьогодні всі звертають на нас увагу",  зазначив Стрембіцький. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: