fbpx

ЗНО-2015 з української мови і літератури здаватимуть усі без винятку випускники

Суспільство 18:44, 30.09, 2014

Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук запевняє, що ЗНО-2015 відбудеться. Проте наступного року очікуються нововведення.

"У 2015 році зовнішнє незалежне оцінювання змінить формат. Це буде не повністю новий формат, адже на все потрібен час. Перше і найважливіше – усі випускники, навіть ті, які не захочуть бути абітурієнтами, будуть проходити ЗНО з української мови і літератури. Це дуже важливо! Ніхто не "зіскочить" з системи. Таким чином, ми будемо мати повну картину щодо української мови і літератури по кожному випускнику. У зв'язку з цим ЗНО почнеться дещо швидше, можливо, в кінці квітня чи на початку травня", – зазначив Томенчук, передає ОДТРК "Карпати".

Таким чином, результат тестування з цих предметів  буде занесено у додаток до шкільного атестата і впливатиме на його середній бал. Передбачається також запровадження дворівневих тестів з української мови та літератури і математики. Можливість вибирати ступінь складності тестових завдань – це однозначно полегшення для середньостатистичного учня.
Ще одна нова інформація стосується абітурієнтів. Наступного року при вступі не можна буде скористатися сертифікатами попередніх років, як було до цього. Дійсними вважатимуться лише сертифікати ЗНО-2015. 
А в цілому ж  зовнішнє незалежне оцінювання збереже свої традиційні принципи: рівний доступ, чесність, прозорість і відкритість.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: