fbpx

Серед переселенців на Прикарпатті трапляються аферисти

Суспільство 15:38, 18.06, 2014

На Івано-Франківщині станом на 18 червня зареєстровано 430 внутрішньо переміщених осіб, що прибули з Півдня та Сходу України. І ще приблизно стільки ж незареєстрованих. Хоча більшість із них щиро вдячні за гостинність прикарпатців, трапляються аферисти.

Як зазначає голова логістично-інформаційного центру Ганна Крисюк, серед переселенців чи, як ми кажемо, "біженців" бувають випадки зловживання добротою прикарпатців.

Наприклад, трапляються люди, у котрих кримська прописка, проте живуть вони на Прикарпатті вже далеко не перший рік. Користуючись ситуацією, що склалась в країні, звертаються за допомогою до Координаційного центру допомоги біженцям.

Є один "особливий" випадок, коли особа зареєструвалась як "переселенець" у багатьох населених пунктах у Західному регіоні і у кожному отримувала матеріальну допомогу. 

Документи деяких внутрішньо переміщених осіб не завжди проходять перевірку. При їх реєстрації представники Координаційного центру спілкуються з кожною особою окремо і не завжди дані, наведені в документах, співпадають зі словами "біженців".

За усіма підозрілими особами наглядає Служба безпеки України в Івано-Франківській області. Перевіряють переважно чоловіків і, в окремих випадках, молодих дівчат, які реєструються на Прикарпатті. Така перевірка займає від кількох годин до кількох днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: