fbpx

35 поранених військових і цивільних прооперують американські лікарі в ОКЛ Франківська

Суспільство 09:45, 29.03, 2023

Упродовж цього тижня в рамках медичної місії “Face the future” американських та канадійських лікарів на базі Івано-Франківської обласної лікарні прооперують 35 військових та цивільних, які постраждали від війни.

Для семи пацієнтів встановлять специфічні імпланти бельгійського виробництва вартістю від п’яти до десяти тисяч доларів.

В рамках міжнародної медичної місії в обласній клінічній лікарні працюють вісім хірургів та чотири медсестри.

35 поранених військових і цивільних прооперують американські лікарі в ОКЛ Франківська 1

За словами президента місії Пітера Адамсона, в Україні вони вперше, а всього на рахунку “Face the Future” 50 місій по всьому світу. Їхні хірурги оперували в Ірані, Іраку та в Афганістані. Але, кажуть, навіть там не бачили таких важких травм…

Вчора одразу в трьох операційних ОКЛ були найважчі пацієнти – цивільні та військові. Як пояснює пластична хірургиня з Нью-Йорка Ірина Каранець, так домовилися попередньо, аби ще встигли побачити, як приживається імплант та як поводить себе тіло після реконструктивної зміни.

Більшість цих пацієнтів дотепер вже перенесли десятки операцій та сподіваються на допомогу лікарів зі США.

35 поранених військових і цивільних прооперують американські лікарі в ОКЛ Франківська 2

Серед них і Тетяна Пшенична, яка потерпіла від мінного вибуху на власному подвір’ї невеличкого села поблизу Ізюма, що на Харківщині. “До нас прилетіло десять, – каже жінка. – Одна з них розірвалася за п’ять метрів від мене. Не маю зубів, десен, не можу їсти. Сподіваюся на допомогу цієї місії…».

КУРС писав, що заради порятунку життя українських захисників в обласній лікарні 26-31 березня працює міжнародна медична місія “Face the future”. Також відбувається медичний симпозіум для 120 лікарів з усієї України та медсестер. Медики можуть у прямому ефірі бачити операції, які проводять інтернаціональні бригади хірургів.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: