fbpx

Франківка першою в Україні проплила Льодову Милю

Спорт 14:20, 21.01, 2021

Марина Цимашевич з Івано-Франківська стала першою українкою, яка проплила Льодову Милю – один з найжорсткіших запливів на планеті. Про це Марина Цимашевич написала у фейсбуці.

«Льодова миля – це соло-залив на 1609 м в крижаній воді менше 5 ֯С в одному купальнику, шапочці і окулярах. Він проводиться тільки індивідуально і з великою командою рятувальників навколо і має бути підтверджений IISA International Ice Swimming Association. Наприклад, на змаганнях найбільша допустима «королівська» дистанція – це 1 кілометр. А Миля – це з розряду екстремального хардкору на виживання. Я 388-ма людина на планеті, яка це зробила. Проплила 1612 м у воді 4,3 ֯С за 44 хвилини. Сказати, що було важко, – то нічого не сказати», – розповіла Марина.

Франківка першою в Україні проплила Льодову Милю 1

Жінка більшу частину дистанції проплила спокійно, а на останніх 300 метрах від переохолодження почали відмовляти м’язи.

«Доплила я тільки завдяки команді підтримки  на каяку, яка всі 300 останніх метрів кричала «Давааай!!!! Ще!!!! Ще трохи!!! Ти зможеш!!! Даваааай!!!!». Ну і потім важкий процес приходу до норми. В льодовому плаванні заплив вважається закінченим не коли ти вийшов з води, а коли прийшов до себе, загроза життю минула – і ти знов в стані хоча б ходити. Процес відігрівання перемерзлого організму довший і часто набагато небезпечніший, ніж саме плавання. Але все вдалося!» – написала Марина Цимашевич.

Франківка першою в Україні проплила Льодову Милю 2

Заплив відбувся на озері Закрзовек у Кракові.

Франківка першою в Україні проплила Льодову Милю 3

КУРС писав, що раніше Марина Цимашевич переплила Босфор.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: