fbpx

Франківські баскетболістки вийшли до півфіналу жіночої Суперліги

Спорт 17:59, 26.03, 2021

Баскетбольний клуб “Франківськ-ПНУ” вперше у своїй історії вийшов до півфіналу жіночої Суперліги України.

25 березня франківські баскетболістки на домашньому паркеті обіграли бердянську “Чайку” у другому матчі чвертьфінальної серії плей-оф, пише Суспільне Карпати.

Рахунок у матчі відкрила баскетболістка “Франківськ-ПНУ” Аріна Білоцерківська, яка на початку гри забила лей-ап.

Франківські баскетболістки вийшли до півфіналу жіночої Суперліги

У першій чверті франківська команда відзначилася п’ятьма влучаннями з лінії. Суперниці з Бердянська не змогли відповісти жодним. Однак реалізація з гри у франківських баскетболісток була гіршою, тому перша чверть закінчилася майже за рівного рахунку — 22:21. “Франківськ-ПНУ” отримав мінімальну перевагу над гостями.

У другій чверті спортсменки з Івано-Франківська забили чотири триочкові, натомість їхні бердянські суперниці лише три. Впродовж другої половини гри франківки збільшували свою перевагу.Франківські баскетболістки вийшли до півфіналу жіночої Суперліги

Матч у підсумку закінчився з рахунком 91:76 на користь “Франківськ-ПНУ”.

Капітан бердянської команди Олена Попова каже, що отримали поразку, бо не грала їхня лідерка Олександра Радулович, а також через відсутність на матчі головного тренера “Чайки”.

“У нас ніколи не було легких ігор. Нам треба було постійно через себе переступати і показувати кращий результат. Дуже шкода, що ми не могли цього зробити. Гадаю, нам є над чим подумати, і, сподіваюся, до наступного сезону все буде набагато краще”, – ділиться баскетболістка.

Тренерка БК “Чайка-ДЮСШ-Бердянськ” Ірина Цекова говорить, що шанси на перемогу у її команди були: “На жаль, сьогодні так склалося. Але в нас був шанс. Це гра, це баскетбол, все може статися, але ми повинні боротися до кінця, а сьогодні, на жаль, до кінця боролися не всі. Моментами мені здавалося, що от зараз переломний момент, от зараз. Але десь не вистачило такого спортивного характеру”.

Баскетболістка “Франківськ-ПНУ” Марія Ковтун розповідає, що ця серія плей-оф була дуже важкою: “Загалом це дуже сильна команда. Ми з ними не раз зустрічалися в цьому сезоні, і в нас постійно такі запеклі матчі, запекла боротьба”.Франківські баскетболістки вийшли до півфіналу жіночої Суперліги

Так “Франківськ-ПНУ” проходить у четвірку жіночої Суперліги. Два останні сезони клуб завершував на п’ятому місці. Головний тренер франківської команди Юрій Процюк каже, що це великий крок вперед. За його словами, тепер команда розпочинає підготовку до наступного матчу.

“Зараз треба провести аналіз цих ігор. Подивитися, проаналізувати помилки і готуватися до наступного суперника. Я думаю, зараз розслаблятися не час. Зараз головне — сконцентруватися, тому що плей-оф продовжується. Франківськ у півфіналі”, – каже Юрій Процюк.

Наступну гру франківські баскетболістки зіграють в понеділок, 29 березня проти БК “Київ-Баскет”.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: