fbpx

Франківський стадіон "Рух" може втратити право приймати матчі Першої ліги

Спорт 14:26, 26.05, 2021

Стадіон “Рух” в Івано-Франківську може втратити другу категорію УАФ, яка дозволяє приймати матчі І ліги ПФЛ і Кубку України до стадії 1/4 фіналу.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна федерація футболу.

У поточному сезоні Івано-Франківський міський центральний стадіон “Рух” у м. Івано-Франківськ віднесено до 2-ї категорії УАФ.

Але одним з основних критеріїв для відповідності стадіону 2-ї категорії є система освітлення поля, яка має відповідати наступним мінімальним рівням: середньої горизонтальної освітленості Eh аvе >1200 lх та середньої вертикальної освітленості Eh аvе >750 lх.

Для підтвердження необхідного рівня освітленості поля має бути отримано Сертифікат освітлення, відповідно до Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу.

Також на стадіоні має бути облаштовано окремий сектор для представників ЗМІ, який має містити не менше як 30 місць під навісом, 15 з яких повинні бути обладнаними функціональними столами.

Окрім цього, стадіон повинен відповідати й іншим вимогам до стадіонів 2-ї категорії УАФ.

Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ попереджає, що в разі якщо зазначені вище недоліки не будуть усунені до старту сезону 2021-2022 рр., стадіон ризикує бути понижений з 2-ї до 1-ї категорії, що призведе до втрати можливості приймати матчі рівня Першої ліги ПФЛ.

Стадіони 1-ї категорії УАФ мають право приймати матчі рівня II ліги ПФЛ, юнацьких команд УПЛ U-19 та Кубку України до стадії 1/8 фіналу.

Стадіон зі штучним покриттям “Хет-Трик Арена” віднесено до 1-ї категорії УАФ.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: