fbpx

Команда ІФНМУ стала срібним призером чемпіонату України з гирьового спорту

Спорт 09:21, 01.03, 2024

У Києві відбувся XV чемпіонат України серед студентів ЗВО з гирьового спорту за правилами Федерації гирьового спорту України. Студентська збірна команда Івано-Франківського національного медичного університету та фахового медичного коледжу здобула на змаганнях цілу низку нагород: одну золоту, одразу три срібних й одну бронзову медалі.

Уже вдруге стала чемпіонкою України лідерка команди ІФНМУ, кандидатка в майстри спорту студентка 6 курсу 2 групи Софія Обаль. Легко та зі значним відривом від суперниць вона підняла в ривку гирю 16 кг 103 підйоми.

«Гирьовим спортом я займаюся з 2019 року, відколи другокурсницею спробувала свої сили в змаганнях серед студентів ІФНМУ. Тоді я виборола перше місце серед дівчат і розпочала підготовку до чемпіонату України, на якому посіла друге місце. Після регулярних тренувань мені вдалося вибороти переможне перше місце, й цьогоріч я знову стала чемпіонкою. Оскільки на старших курсах навчання відбувається циклами, поєднувати тренування й навчання стало легше», – розповідає лідерка команди Софія Обаль.

П’ятикурсник 2 групи Святослав Плитус, який нещодавно переміг на чемпіонаті Заходу та виконав класифікацію майстра спорту з пауерліфтингу (станова тяга штанги 210 кг), також ще не повністю відновившись від перемоги на чемпіонаті області з результатом 35 підйомів у ривку гирі за 1 хвилину, зміг на цих змаганнях підняти дві гирі по 24 кг по довгому циклу 27 підйомів, посівши друге місце у ваговій категорії до 90 кг.

Студентка 2 курсу 10б групи Ольга Приходько показала свій найкращий результат – 52 підйоми – та посіла 2 місце.

Дмитро Мельник, студент 3 курсу 5 групи, після переможних успіхів на чемпіонаті області в запеклій конкуренції з сильними суперниками посів 2 місце у ваговій категорії до 80 кг з результатом 19 підйомів.

Студент медичного коледжу 3 курсу 21а групи Віктор Кремінський з особистим рекордом 11 підйомів навіть після «згонки ваги» до 65 кг посів 3 місце.

«Студенти дуже відповідально й старанно готувалися до чемпіонату; вони змогли мобілізуватись у такий непростий час і проявити максимум фізичних якостей та вольових зусиль», – розповідає тренер нашої команди, заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичного виховання, спортивної медицини та ерготерапії Роман Михальчук.

Крім того, допомогли отримати переможний результат команді ІФНМУ – друге командне місце – результати виступу й інших наших студентів:

  • Максим Струтинський (3 курс 21а група – 4 місце, вагова категорія до 75 кг);
  • Юрій-Максим Студент (3 курс 7 група – 4 місце, вагова категорія +90 кг);
  • Роман Процик (1 курс 8 група – 4 місце, вагова категорія до 70 кг).

Збірна команда й тренер дякують адміністрації університету та завідувачу кафедри фізичного виховання, спортивної медицини та ерготерапії за всебічну підтримку та фінансову допомогу.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: