fbpx

На протезах: майора Нацгвардії з Прикарпаття визнали "відкриттям сезону" Кубка світу IBSF

Спорт 16:58, 17.02, 2020
НА ФОТО: У Utah Olympic Park Track.

Закінчився Х фінальний етап Кубка світу з парабобу, що цими днями проходив у Park City, США. На змаганнях нагороду як відкриття сезону отримав український спортсмен – ветеран АТО, майор Нацгвардії з Прикарпаття.

Представник Всеукраїнської Федерації Бобслею та Скелетону, майор Національної Гвардії України Микола Левкун з Івано-Франківщини посів 11-те місце, що дало йому змогу надійно закріпитися на 10-му місці загального заліку Кубка світу, інформує Всеукраїнська Федерація Бобслею та Скелетону.

На протезах: майора Нацгвардії з Прикарпаття визнали "відкриттям сезону" Кубка світу IBSF 1

Міжнародна Федерація Бобслею та Скелетону (IBSF) відзначила прикарпатця нагородою “Відкриття сезону” – для Миколи Левкуна це був перший сезон у житті.

На протезах: майора Нацгвардії з Прикарпаття визнали "відкриттям сезону" Кубка світу IBSF 2

“Це надзвичайно серйозне досягнення Миколи, зважаючи, що буквально за кілька місяців у новому для себе виді спорту він вже майже на рівних змагається з атлетами, котрі штурмують найшвидші льодові треки світу багато років”, – зазначили представники всеукраїнської федерації.

Микола Левкун – з села Боднарів Калуського району.

У травні 2014 року був направлений на Донбас. Упродовж трьох років служби у загоні мав за плечима понад 10 довготривалих відряджень у військову зону, пишуть Вікна. Під час останнього відрядження вже командував групою спецназу. Під час одного із завдань вибухнула протипіхотна міна. Гвардійці наклали на обидві кінцівки командира кровоспинні турнікети і 5 кілометрів несли на руках, щоб доставити на «базу». Миколу Левкуна було дислоковано до військово-медичного клінічного центру у Харкові, де впродовж двох місяців він переніс 9 операцій. На жаль, врятувати ноги не вдалося.

Зараз Миколою Левкуном у США опікуються волонтери благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine.

На протезах: майора Нацгвардії з Прикарпаття визнали "відкриттям сезону" Кубка світу IBSF 3

Йому купили протези. Микола перебуває у США вже понад півтора року, де лікувався і отримав подвійне протезування. Вдома поставити на ноги ветерана АТО не бралися – важкий випадок.

На вечорницях в американському місті Бриджпорт люди не стримували сліз, пише Репортер. Вони дивилися, як майор української Нацгвардії Микола Левкун із села Боднарів Калуського району танцює вальс із своєю дружиною Юлею. На протезах. Після того, як був у візку.

На протезах: майора Нацгвардії з Прикарпаття визнали "відкриттям сезону" Кубка світу IBSF 4

Указом Президента України №216/2017 від 17 серпня 2017 року капітана Миколу Левкуна було нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: