fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • На Прикарпатті 160 ветеранів-атлетів змагаються за право представляти Україну на міжнародній арені

На Прикарпатті 160 ветеранів-атлетів змагаються за право представляти Україну на міжнародній арені

Спорт 14:29, 14.09, 2024

14 вересня у Буковелі розпочався національний відбір до збірної команди ветеранів України “Strong Spirit’s Games 2024”, пише КУРС.

Як повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, з усієї України з’їхались 160 захисників, які отримали травми під час виконання бойових завдань. З десяток з них представляють Прикарпаття. Змагаються ветерани в адаптивних видах спорту: ривок гирі, ейрбайк, веслування на тренажері, жим штанги лежачи та на максимум.

На Прикарпатті 160 ветеранів-атлетів змагаються за право представляти Україну на міжнародній арені 1

У Мінветеранів зазначають, що ці змагання — частина відбору на престижний міжнародний турнір Arnold Classic Europe, який пройде у жовтні в Мадриді, Іспанія.

Мета заходу — допомогти ветеранам відновити фізичну та ментальну стійкість через спорт, сприяти їх соціальній адаптації після поранень та травм, отриманих під час виконання службових обов’язків. Учасники змагатимуться в кількох дисциплінах, таких як жим лежачи, ривок гирі та веслування на тренажері.

50 найкращих учасників увійдуть до складу національної збірної, яка представлятиме Україну на Arnold Classic Europe — одному з наймасштабніших спортивних фестивалів у Європі.

Нагадаємо, прикарпатець Тарас Мельничук виборов золото та дві бронзові медалі на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: